maj 23, 2024

Sådan finder du det bedste webhosting

Hvis du gerne vil lave en hjemmeside, har du brug for at købe webhosting. Det betyder kort sagt, at man betaler en bestemt udbyder for omkostningerne ved at have en hjemmeside kørende – præcis ligesom man skal, hvis man lejer nogle lokaler til en fysisk forretning. Forskellen mellem de to er kun, at webhosting er meget billigere: de rigtig billige koster omkring 9 kr. om måneden, men de kan løbe op til meget mere. Jo dyrere det er, jo mere får man selvfølgelig for pengene. Der er mange ting man skal tage højde for, når man køber webhosting, og de kan ses på hjemmesiden Findwebhosting.

Mange forskellige udbydere

Først og fremmest skal du vide, hvilken slags hjemmeside du har i tankerne. Hvor meget serverplads kommer den til at koste? Det er vigtigt, fordi du ikke vil risikere at betale mere, end du bruger. Du skal også tænke på teknisk support. For en virksomhed er det super vigtigt, at den er tilgængelig døgnet rundt, så hvis der kommer en teknisk fejl skal den rettes hurtigst muligt. Udbyderne tilbyder selv assistance, men de prioriterer dem der betaler mest. Hvis man har et billigt abonnement ryger man bare bagerst i køen. At betale noget mere kan også lede til andre fordele – for eksempel kan man få backup af sine filer, så de ikke går tabt.

Skal det være dansk eller internationalt?

 

Du skal også tænke over, hvilket land du vil købe det i. Det er vigtigt, fordi afstanden til forbrugerne påvirker den hastighed, hjemmesiden loader på. Folk gider ikke at besøge en side, som er langsom til at åbne op. Hvis din målgruppe er dansk, giver det derfor mening at købe en dansk side – også fordi Danmark er et meget stabilt land. Det kan man også se ved, at både Google og Apple har deres store datacentre her.