maj 23, 2024

Få hjælp til at vælge den helt rette mikroovn

Markedet indenfor mikroovne er rigtig stort, og det kan være en uoverskuelig opgave at vælge den helt rette mikroovn. Der er typisk to måder, hvorpå folk beslutter sig, hvilken mikroovn, de skal have. Den ene metode er, hvor du går ned i en forretning og spørger en ekspert til råds. Denne metode fungerer for nogle, men man skal huske butikkens motiv, hvilket er at sælge dig den dyrest mulige mikroovn, der lever op til de krav, du stiller. En anden og måske mere fornuftig tilgang, er en tur på internettet, hvor du kan finde en del tests af forskellige mikroovne. I denne artikel fremhæves nogle af de testvindere, der er indenfor mikroovne. Artikel tager udgangspunkt i de testvindere, der er fremhævet på mikroovnen.dk.

De bedste mikroovne til billig pris

Fælles for meget billige mikroovne til en pris på højst 700 kr., er at en del af dem har et meget lille ovn rum, og kvaliteten man kan forvente er ikke altid den højeste. Desuden kan selve ydeevnen hos disse maskiner vise sig at være utilstrækkelig til almindelig husbrug. Går man i dybden i kategorien, er det dog muligt at finde et par enkelte modeller, hvor man kan få en udmærket kvalitet for pengene.

Blandt testvindere i denne kategori finder du bl.a. Sharp R-200WW og Samsung ME71M/XEE, der er ganske forskellige. Modellen fra Sharp er en mikroovn med 20 liter ovn rum, og en utrolig effekt på hele 800W, hvilket er stærkt for en billig mikroovn. Hvis man kun bruger sin mikroovn til at opvarme mad, så er denne mikroovn et rigtig godt køb. Den anden testvidner fra Samsung har egentlig ikke mange funktioner, men den er opbygget i en utrolig kvalitet. Den har rigtig godt varmefordeling, og kan faktisk godt leve op til de krav en mindre husholdning stiller til en mikroovn.

Når der er mulighed for at investere lidt flere penge i mikroovnen

Den næste gruppe af ovne er den gruppe, hvor man nok skal være allermest opmærksom på sit køb. I denne kategori finder du mikroovne i prisklassen 701 til 1.400 kr. Ud fra flere mikrobølgeovn test, har det nemlig vist sig, at denne kategori har flest funktioner, der grundet prisen ikke lever op til den lovede kvalitet. Testvinderne der fremhæves i denne kategori er to forskellige modeller fra Scandomestic – MC25SS Mirko og MIG 26SS. Begge modeller får ros for deres ydeevne, har elektronisk display og får rigtig gode brugeranmeldelser. En god investering i forhold til den sum du betaler for dem.

Mikroovne i topkvalitet

Den sidste kategori er her, hvor du finder mikroovne til over 1.400 kr. Dette er en meget bred kategori, og man føler ofte at man betaler mere for en ovn der ”kun” kan det samme som dem i 701-1.400 kr. klassen. Her er der dog stor fokus på kvaliteten, og du betaler i virkeligheden for langt mere, end du kan se.

De fremhævede testvindere over 1.400 kr. er Caso MCG30 Chef og Adelberg HCF30ENID0TP1, der virkelig retfærdiggør en højere pris. I deres respektive mikrobølgeovn test, har de begge fået ros for en god rummelighed på hele 30 liter, og så har de rigtig god effekt, hvilket giver godt varmeresultat. De er utrolig elegante at se på hver især, Modellen fra Caso er en mikroovn, hvor modellen fra Adelberg er en luksus kombi-ovn. Begge to køb du ikke vil fortryde.