juni 19, 2024

Den perfekte 1-års fødselsdag for din lille guldklump

Barnets første fødselsdag er noget ganske særlig, især for de stolte forældre. Barnet ved ikke helt hvad der foregår, så 1-års fødselsdagen er nok mest for forældrenes skyld. Men det er en vigtig ting for forældre, at deres lille barn bliver 1 år. Desuden kan barnet godt mærke forældrenes og resten af familiens glæde.

Som familie kan det være svært, at sparer på gaverne til den første fødselsdag. Men barnets alder gør, at det synes at gavepapir og gavebånd er langt sjovere, end selve gaven. Derfor er det en god ide at spare på gaverne, til barnet bliver et par år ældre.

Selvom barnet ikke helt forstår det der sker, så skal der ikke spares på forkælelsen til gæsterne. Derimod kan i godt gøre det let for jer selv.
Vælg noget enkelt bordpynt, og vælg en nem menu, som falder i god jord hos både små og store.

Nem 1-års fødselsdag til glæde for barnet

Gør fødselsdagen nem for jer selv. Lav en lagkage eller en kagemand, bag nogle boller og varm noget kakao. Det er en nem og overskuelig menu, som er et hit til mange fødselsdage.
Vælg et nemt tema, såsom Mickey/Minnie Mouse eller forskellige safaridyr. Pynt så godt op som muligt med guirlander, bordpynt, flag og fødselsdagslys. Inviter så familie og venner, så i kan fejre jeres lille guldklump.

Men selvom forældrene gerne vil have alle familie og venner på besøg til fødselsdag, så overvej om det vil være til glæde for barnet. Hvis ikke barnet får en god dag, så gør forældrene det heller ikke. Derfor er det også en god ide, at afholde festen hjemme i vante omgivelser evt. om formiddagen, så barnet er frisk.

Læg gerne en form for gæstebog, så familie og venner kan skrive en lille hilsen til barnet. Derpå kan barnet efter mange år, se tilbage på den første fødselsdag. For at gøre det mere realistisk, så tag en masse billeder og klister ind i bogen.

Hvis du mangler mere inspiration eller tips og tricks, så se mere på dreamshop2u.dk.

Hvad skal der ske til en 1-års fødselsdag?

Der behøver ikke ske det helt store til den første fødselsdag. Det med at sidde rundt om spisebordet, og snakke med hinanden kan være hygge nok. Fødselsdagsbarnet skal alligevel have middagslur, så der skal ikke ske det helt store.

Forældrene kan jo glædeligt vise billeder og videoer af barnets første leveår, til familie og venner. Det giver godt humør, smil og grin ved bordet. Familie og venner kan også passende tage et slag kort, lege gæt og grimasser eller tage en gåtur hvis vejret er godt.

Så selvom fødselsdagsbarnet ikke forstår og ikke kan være med til hele fødselsdagen, så gør det hyggeligt og godt for gæsterne. Især hvis der er andre børn med til fødselsdagen. Store som små. Forkæl dem lidt med sodavand, kage og slik, som du selv vil forkæle dit eget barn en gang i ny og næ.

Tillykke med fødselsdagsbarnets første fødselsdag.