april 24, 2024

Et kviklån behøver ikke være farligt

Der er i Danmark en udbredt mening om, at kviklån er meget farlige og skal undgås for enhver pris. Et kviklån er egentlig blot et lån, der er hurtigt at ansøge. Og hvis man tænker sig om, behøver det slet ikke være så farligt at optage et kviklån, som mange går og siger. Et godt sted at gå hen, hvis man søger efter at optage et kviklån er https://kviklaan.nu/kviklaan/, hvor du finder en samlet oversigt over forskellige lån.

Typisk skelnes der mellem to typer af lån – kviklån og forbrugslån. Det første er et lån, hvor der oftest ansøges om mindre beløb, hvilket mindsker risikoen for både udbyder og låntager. Forbrugslån derimod er som regel støre lån, hvor der fx lånes til en ny bil, udbetalingen til et hus eller andre større investeringer. Disse har typisk længere løbetid, og derved også flere omkostninger.

Overvej et gratis kviklån

Ud over de klassiske lån findes der også lån, hvor du som låntager ikke har nogen omkostninger. Dette betyder så også, at lånet skal indfris indenfor kort tid. Typisk er der 30 eller 45 dages omkostningsfri lån, hvor du kan optage et lån nu og her, hvis du har en regning du skal betale. Og såfremt du betaler indenfor tiden, har du absolut ingen omkostninger med denne låntype.

En anden slags ”gratis lån” er et kviklån med 0% i rente. Dette er en nyere låntype, hvor udbyderne tilbyder en periode med 0% rente. Du får altså en periode, hvor du kan indfri dit lån uden renter. Kommer du udover denne periode og endnu ikke har tilbagebetalt dit lån, kommer der så renter på. Derfor bør du huske at læse betingelserne igennem på dit lån, inden du ansøger.

Tænk dig stadig om, inden du låner

Selvom der findes både gratis og rentefri lån, er det alligevel vigtigt, at du ikke bare kaster dig ud i at låne en masse penge. Alle lån skal jo tilbagebetales før eller siden. Hvis du overvejer at optage et kviklån, er der derfor en række overvejelser, du bør gøre dig inden du låner.

For det første skal du tænke over, hvor meget du fremadrettet kan undvære i dit budget. Du skal nemlig aldrig låne mere, end du er i stand til at tilbagebetale. Hvis du vælger et lån, der har længere løbetid bør du også undersøge ÅOP, inden ud låner.

ÅOP er de årlige omkostninger i procent, og disse kan godt være større end den rente, der typisk er angivet på lånet. Hvis et lån fx har en ÅOP på 30% og du låner 10.000 kr., vil der det første år løbe 3.000 kr. i rente og gebyrer. Lån derfor aldrig mere end højst nødvendigt, da nogle kviklån kan have meget høje årlige omkostninger.

Når det så er sagt, så er der ingen hindring for at låne penge, hvis du står og mangler det. Du skal blot sammenligne de forskellige lån, så du får det billigst mulige lån. Hertil skal du overveje, hvor hurtigt du kan tilbagebetale lånet. Jo før du betaler, jo færre omkostninger løber der på.