Når du skal finde en billig forsikring, gælder det om at sætte dig godt ind i emnet og at lede godt efter den. Det er vigtigt, at du ikke bare tager den første og bedste forsikring, for så aner du ikke, om den faktisk er så god, som du får fortalt, og du ved heller ikke, om det er den billigste.
Du kan med fordel starte på internettet, hvor du kan søge på billig forsikring. Så skal der nok dukke en masse sider op, som du kan bruge til noget. For ikke at forvirre dig selv mere end højst nødvendigt kan du nøjes med at kigge på tre eller fem af siderne. Du kan inden da skrive ned, hvad du skal købe forsikring til, så du har en oversigt over, hvad det er, du skal bruge.
Når du har kigget nogle af siderne igennem, skulle du meget gerne sidde tilbage med én eller flere sider og måske ét forsikringsselskab, der kan give dig det, du har behov for, og som dækker alle de ting, du ejer – gerne til den allerbilligste pris.
Gode råd til at købe forsikring
- Brug tid på at finde den rigtige.
- Tænk dig godt om.
- Lad være med at blive frustreret – du skal nok finde den rigtige og den billigste på et tidspunkt.
- Spørg nogen til råds.
- Brug internettet – her er der en masse info, tests og så videre.
- Ring til forskellige forsikringsselskaber for at få et godt tilbud.
Betaler du for meget for dine forsikringer?
Jf. flere internationale undersøgelser er vi danskere nogle af de mest dovne når det drejer sig om forsikringer. I vores nabolande er det helt almindeligt at man jagter de bedste forsikringstilbud. Vi gør det også med mobilabonnementer, og så snart vi finder et bedre abonnement, så skifter vi straks. Det holder mobilselskaberne oppe på tæerne. De skal slås om deres kunder og skal anstrenge sig for at være attraktive. Det gør, at vi i Danmark har nogle af de bedste og billigste mobilabonnementer i hele Europa. Så vi kan godt, når vi vil.
Men ikke når det drejer sig om forsikringer. Der opfører vi os som om vi var gift med vores forsikringsselskab. I stedet for at prutte om prisen og jagte tilbud, sætter vi betalingen på autopilot og glemmer det hele.
Det ved forsikringsselskaberne udmærket. De få der prøver at vinde markedsandele ved at gøre sig ekstra attraktive, bliver frustrerede. De der sidder som blommen i ægget, gør ingenting, udover at sende opkrævninger for præmier. De ved at vi ikke bare skifter forsikring.
De gode forsikringstilbud er der, de skal bare findes.
Der meget gode chancer for at du kan få et bedre forsikringstilbud end dit nuværende, hvis bare du prøver. Måske behøver du ikke engang skifte forsikring. Hvis du finder et bedre tilbud, kan du bruge det til at forhandle med dit forsikringsselskab om bedre priser og vilkår. Og der er gode chancer for at du får succes. Forsikringsselskaber vil også strække sig, for at holde fast på deres kunder. Men kun i det omfang som de bliver tvunget til det.
Du kan få gode forsikringstilbud på nettet. Det fungerer på samme måde som du får tilbud fra håndværkere. Du finder en portaler, fx igennem linket ovenfor, og der bliver du viderestillet til en webside hvor du kan indhente 3 tilbud. Det er pærelet, overskueligt, hurtigt og sikkert. Inden rent faktisk tager kontakt til et forsikringsselskab skal du ikke videregive personlige oplysninger der kan spores tilbage til dig.
Sådan fungerer det
Når du er stillet videre til en forsikringsportal, vælger du bare de forsikringer du er interesseret i. Bil, hus, familie, rejse, eller hvad det nu måtte være, du klikker bare på dem i menuen. Det næste er at du fortæller hvor høj du vil forsikre dig. Det gør du en forsikring ad gange, for alle dem du har valgt.
Når det er gjort, opgiver du din mailadresse og sender anmodningen af sted. Indenfor et par dage vil du så modtage de 3 bedste tilbud.
Sværere er det ikke. Du er på ingen måde forpligtet til at svare på disse forsikringstilbud og du bliver heller ikke ringet op af sælgere.
Hvilke forsikringsselskaber er de bedste?
Der findes to forskellige slags: gensidige og ikke gensidige. Den oprindelige forsikringstanke var kooperativ. Folk organiserede sig i foreninger for at lave gensidige forsikringer. Det betyder at fx risikoen for at dit hus kan brande ned bliver fordelt blandt alle medlemmer af foreningen. Alle betaler mere eller mindre det samme kontingent og hvis uheldet er ude, får du en erstatning fra fælleskassen.
Ulempen er at det kan være relativ dyrere for nogle. Fordelen er, at du med en gensidig forsikring normalt ikke behøver at slås for at få en erstatning. Du får den som regel uden større diskussioner.
Så fandt nogle smarte folk på at der også kunne tjenes penge med forsikringer, ved at de ikke skal være gensidige. Ulempen med disse er, at de ikke så gerne udbetaler erstatninger, fordi det mindsker profitten.
Fordelen er at en profitorienteret forsikring faktisk kan være billigere. Disse forsikringer laver nemlig mere individueller risikovurderinger. Jo lavere en risikogruppe du er i, jo lavere dine præmier.