juni 19, 2024

Hvad er hash?

Hash er det mest udbredte form for cannabis, som vi kender til herhjemme i Danmark. Det er samtidig også det mest udbredte rusmiddel efter alkohol. Man udvinder cannabis fra hampeplanten, som indeholder stoffet THC, som netop er det som skaber problemerne. Man kan også finde THC i nogle andre rusmidler som pot og skunk. Du kan læse meget mere på https://www.alfakbh.dk/hashmisbrug/

Hashmisbrug

Hash er helt generelt ikke noget, som er populært blandt de fleste. Nogle oplever efter de har prøvet hash, at de får et misbrug, som er yderst problematisk. Et misbrug af hash kan nemlig give større problemer, end man lige går og regner med. Hvis man ofte er påvirket af hash, så ødelægger det nogle helt generelle funktioner for dig som person, når det er du befinder dig i det sociale. Hash har nemlig den funktion, at det nedsætter dine kognitive funktioner, og det kan påvirke din evne til at fokuserer, og være i stand til at tage en uddannelse, passe dit arbejde, og generelt bare få hverdagen til at hænge sammen.

Hashrusen

Den rus som man oplever ved hash er, at humøret og sanserne ændrer sig. Nogle oplever at lyd og lys bliver opfattet på en anden måde, som hænger sammen med hashrusen. Hvis det er første gang du prøver det, eller hvis du sjældent indtager det, så kan du få det som kaldes for grineflip og ædeflip. De fleste oplever hashrusen som afslappende og beroligende, samtidig med andre oplever panikangst efter første gang, og andre ender med at få en psykose af hash, som formentlig er det værst mulige scenarie. Den typiske rus varer 3-4 timer, dog afhænger det af mængden af THC. Hashen bliver meget længere tid i kroppen. Man kan spore og se hashen i kroppen flere uger efter, og nogle oplever problemer med at opfatte, huske og handle i et døgns tid efter, at de har indtaget stoffet.

Hvordan påvirkes kroppen?

Der er som sådan ingen gode grunde til, at du bør ryge hash. Hvis du ryger det regelmæssigt, så bliver du dårlig til at huske, lære og løse de problemer, som du på den ene eller anden måde kommer ud for. Du vil som regel også opleve, at du bliver mere sløv og søvnig, og får problemer med at koncentrere dig. Det kan også blive svært at tage initiativ, selv til småting i din hverdag. Det bliver så med tiden noget som gør, at det ikke kun er de symptomer som opleves, når det er du er påvirket. Det vil for mange gå hen og blive symptomer, som de kan mærke og føle i hverdagen, som vil gøre, at det kan blive en uoverskuelig hverdag lige pludselig. De symptomer er noget som kan vare ved i flere måneder, efter du er stoppet med at ryge hash.

Afhængig af hash

Emnet afhængighed er svært at afgøre, men man kan som regel selv have en ide om, hvornår det har udviklet sig til at være et problem. Hvis man er kommet til et punkt, hvor man ikke kan stoppe med at ryge, så skal man formentlig søge hjælp. Jo oftere du ryger, jo sværere bliver det at stoppe igen. Mange oplever ubehag og abstinenser, hvis de stopper med at ryge efter en måneds hyppig rygning. Humøret bliver for mange påvirket, og man kan opleve, at man bliver irriteret, rastløs og få svært ved at sove. Man vil dog blive fristet til at ryge igen, da abstinenserne så forsvinder, men det er vigtigt, at man ikke falder i. Hvis man falder i, så har man nemlig startet den onde cirkel, som for nogle ikke har en ende.