april 24, 2024

Pift hjemmet op med et lækkert retro tapet!

Er du ved at være lidt træt af den minimalistiske stil, hvor alting er sort og hvidt? Så skulle du tage og prøve et 70´er tapet. Det lyder måske lidt underligt ved første indskydelse, men det gammeldags tapet er faktisk ved at komme på mode i de danske hjem igen. Der er flere stilarter inden for gammeldags tapet, så det behøver ikke nødvendigvis at ligne mormors stue.

Et 70´er tapet er genoptrykt på ny

Er du til gengæld vild med den varme og hyggelige stemning i mormors stue, så er du måske åben for at lade de gamle glæder komme ind i hjemmet igen. De orange, grønne og brune farver er alle sammen farver, der giver rummet varme og en dejlig atmosfære. Tapeter i disse farver findes med mange forskellige tryk og former.

Et 70´er tapet behøver dog ikke nødvendigvis at være i de brune, orange og grønne farver, hvis du ikke bryder dig om den farvesammensætning. Vælger du eksempelvis en støvet lilla med 70´er mønster på tapetet, så får du en lidt mere romantisk stemning, som egner sig godt til soveværelset.

Retro tapet helt tilbage fra 1700-tallet

Den svenske producent, Duro, har designet en kollektion kaldet ”Gammelsvenska”. Det er en kollektion, hvor de har genoptrykt gammeldags tapet, som er fundet i forskellige huse og kældre helt fra 1700-tallet. Disse kommer i støvede farver såsom rød, blå og grøn.

Ønsker man et lidt mere moderne pift til retro tapetet, så kan man vælge et tapet fra den danske producent, Rice. De har taget de gammeldags tapeter og ændret lidt på dem, så de får et moderne strejf, uden retro stemningen går af tapetet. Disse tapeter minder lidt mere om dem, man ser i kolonihavehuse.

Det gammeldags tapet giver hjemmet nyt liv

Der er dog lidt forskel på, hvordan vi bruger de meget farverige og mønstrede tapeter nu til dags, i forhold til dengang, de først kom frem. Har du et gammeldags tapet med afdæmpede farver og mønstre, så kan det sagtens bruges til at beklæde alle rummets vægge. Vælger du derimod et gammeldags tapet med mere knald på, så kan de være en god ide kun at anvende det på en eller to vægge i rummet, så det ikke kommer til at virke for overvældende.

Det gammeldags tapet tager os tilbage til en tid, hvor sindet var meget frit, og der var fyldt med glade farver rundt omkring. De varme farver har det til fælles, at de alle lægger op til hygge. Den minimalistiske stil ser pæn og stilren ud, men den kan altså ikke hamle op med den stemning, som disse gammeldags tapeter formår at få frem.

Vil du gerne have, at det gammeldags tapet ser mere elegant ud, så kan du eksempelvis vælge horisontale striber, hvor striberne er henholdsvis hvide og støvet turkisgrøn. Disse horisontale striber er klassiske og fremstår elegante, så længe du vælger støvede og dæmpede farver. Hvis du handler online, kan du nemt finde et smart og stilfuldt gammeldags tapet.