maj 23, 2024

Parterapi styrker dit forhold

Hvordan går dit forhold for tiden? Er du glad i dit parforhold, men har nogle problematikker med din partner, hvor I forbigår hinanden og misforstår hinanden? Der kan være rigtig mange grunde til at gå til en parterapeut, og ligegyldig hvor stort eller småt problemet er, kan parterapi styrke parforholdet og hjælpe dig og din partner videre.

Hvilke problemer kan en parterapeut hjælpe med?

Alt, der vedrører dit parforhold, som påvirker det negativt i en vis grad, kan en parterapeut hjælpe med. Der er naturligvis forskelligt fra par til par, hvad deres udfordringer kan indebære. Nogle gange kan der være op til flere aspekter, der lapper ind over hinanden, som er med til at tynge forholdet. Kan du f.eks. genkende nogle af nedenstående punkter, kan du søge hjælp via parterapi:

  • Jalousi
  • Følelsen af svigt
  • Følelsen af afstand
  • Nedsat libido (sexlyst) hos enten én af parterne eller begge parter
  • Manglende nærvær
  • Mange skænderier og uoverensstemmelser

Dette er nogle få punkter, om end der kan være tusind andre årsager, som parterapi kan hjælpe jer som par med at få løst og få snakket ordentligt om.

En parterapeut er ekspert på alle slags udfordringer, som et parforhold måtte komme igennem. Parterapeuten kan tilbyde jer konkrete råd til at tackle jeres skænderier, så I kan forebygge denne udfordring. Hvis en af jer, eller I begge to, har problemer med det seksuelle, har en parterapeut også forskellige tilgange til, hvordan I kan få dette løst. Man kan derfor sige, at parterapi er kærlighedens psykologi.

Hvad gør jeg, hvis min partner ikke vil med til parterapi?

Først og fremmest kan du godt gå alene til parterapi. Med tiden kan det være, at din partner også vil gå med. I behøver ikke at binde jer til et langt forløb, men det skader aldrig at tage til en enkelt session og se, om det kan gøre noget for jer som par. Generelt erfares det, at parterapi styrker jeres kommunikation, tillid og intimitet.

Hvorfor vælge parterapi?

Uanset om I har været sammen længe eller i kortere tid, er der intet usædvanligt i at gå i parterapi. Nogle par har nemlig brug for at få et alternativt talerør for at få udtrykt følelser og tanker, og parterapien kan netop være det talerør, der kan give frirum og fordybelse. Tænk på hvad I søger hjælp til, og hvad I vil have ud af et forløb med parterapi.