april 24, 2024

Tag på forlænget weekend

Der findes så mange fantastiske områder i Danmark, som er et besøg værd. Men den sydvestlige del af Jylland er noget helt særligt. Overnat langt fra den travle hverdag. Oplev naturen ved vadehavet og sort sol helt tæt på. Eller gå på opdagelse i vores danske vikinghistorie med et billigt weekendophold mellem Ribe og Haderslev. 


Hvad kan du opleve?

I det sydvestlige Jylland er det naturen, der er i centrum. Tag regntøj og vaders med på dit ophold og tag på tur til Vadehavet. Her har du rig mulighed for at opleve og udforske naturen tæt på. Tag for eksempel på sælsafari eller ørnesafari, hvor dygtige guider fortæller alt, hvad der er værd at vide om vadehavet og dets rige natur. Sort sol er endnu et naturfænomen, som du kan opleve ved vadehavet. Sort sol sker, når store stæreflokke  samles i marsken og gør klar til træk. Inden de lander, flyver de i flok og tegner fantastiske mønstre på himlen. Der kan være op til en million stære i en flok. Sort sol kan opleves under stærenes forårstræk fra februar til midt april og igen om efteråret fra august til december.

Overnat i trygge rammer

Når du ikke færdes i naturen under dit ophold, er der rig mulighed for at besøge Ribe og Haderslev. Her kan du shoppe, tage ud og spise på restaurant eller opleve den rige kultur og historie, der omgiver de to byer. Besøg for eksempel domkirken i Ribe eller der landskendte vikingecenter. Du kan også slappe af med et slag golf på den lokale golfbane. Når det er tid til at trække sig tilbage, kan du for eksempel overnatte i din egen lejlighed eller på et værelse. I det sydvestlige Jylland er der i det hele taget gode muligheder for billig overnatning.