juni 19, 2024

Stressede medarbejdere? Hold dit næste kursus i naturen

I hverdagen arbejder dine medarbejdere formentligt rigtig hårdt, og nogen af dem viser måske symptomer på begyndende stress? Stress er en reaktion, der sker, når kroppen eller hjernen overbelastes over tid. Ofte skyldes fremkommen af stress for meget eller alt for lidt arbejde. Og det er forståeligt, at du ønsker hårdt arbejde fra dine medarbejdere. Men som chef kan du hjælpe mod stress. Vidste du fx at den grønne natur får menneskets hjerne til at slappe og tage en pause?

Når du går i en presset hverdag, hvor det handler om at arbejde, handle ind, lave mad, passe børn og få søvn, så kan det hele måske blive uoverskueligt. Samtidig skal du bearbejde de mange indtryk du får i løbet dagen. Det kan være reklamer, trafikken eller sågar bare samtaler med andre mennesker. Faktisk skal den gennemsnitligt hjerne bearbejde millioner af inputs i sekundet, hvilket kræver utroligt mængder af energi.

Du har faktisk muligheden for at mindske denne stressede hverdag hos dine medarbejdere. Når du tænker på et kursuscenter, tænker du sikkert på store sted i byen med store fine kursuslokaler, hvor dine medarbejdere kan få ny viden. Men glem et øjeblik denne klassiske tankegang og læs lidt mere om kurser i naturskønne omgivelser.

Hjælp dine medarbejdere på vej mod en nemmere hverdag

Uanset om du bor i Århus, Randers eller andet steds, kan ovenstående scenarie være din situation. Og det er nok ingen hemmelighed at stressede medarbejdere ikke arbejder så effektivt. Overvej at give dine medarbejdere et kursus i netop forebyggelse af stress. Og her skal du tænke i nye baner. Glem kursuscenteret inde i byen. Hvorfor ikke kombinere viden om stress med omgivelser, der netop giver mindre stress.

Ved at anvende et kursuscenter, der ligger tæt op af skønne naturomgivelser, giver du dig selv flere muligheder med kursusturen. Start kursusturen med foredrag i store rummelige kursuslokaler, hvor dine medarbejdere modtager den ønskede information. Efter foredraget kan dine medarbejdere nyde en tur i skoven.

Her stimulerer du dine medarbejdere på en positiv måde. En tur ude i naturen, kræver at hjernen arbejder på en anden måde. I stedet for hverdagens bekymringer, skal de nye områder nu registreres, og denne oplevelse af den grønne natur nedbringer stressniveauet hos dine medarbejdere. Et kursuscenter der tilbyder denne mulighed, kan du læse mere om på kysthottelet.dk

Hold dit næste kursus på Djursland

Kystvejens Konferencecenter består af 13.000 kvadratmeter flotte konferenceområder, hvor du i flotte kursuslokaler har rig mulighed for at præge dine medarbejdere. Men vigtigere endnu byder kursuscenteret på meget andet end bare fine lokaler. Hos konferencecenteret finder du fx to opholdsområder, hvor dine medarbejdere kan spille billard, pool, bordfodbold og dart. Et fint lille afbræk til hverdagens travle perioder.

Som tidligere nævnt er en tur i skoven forebyggende mod stress. Her kan du hos netop dette kursuscenter tilbyde dine medarbejdere at gå en tur i skoven, der grænser helt op til stedet. Om aftenen kan i nyde en lejrstemning omkring centerets bål sted. Dette er en god måde at lære dine medarbejdere bedre at kende.

Hvis du er til kunst og historie, er dette endnu en grund til at holde dit næste kursus på Djursland. Stedet har eksisteret i mange år, og fra 1967 til 2008 blev det brugt som Den Kommunale Højskole. Herefter overtog private centeret, og de har nu valgt at åbne op for, at firmaer som dit kan komme på kursusophold her. På kursuscenteret finder du 650 kunstværker fra nutidige danske kunstnere.

For dit vedkommende er det vigtigste jo alligevel nok kursuslokalerne. Hos Kystvejens konferencecenter finder du lokaler fra 45 m2 og op til over 250 m2. Om i kommer mange eller få, er der derfor altid et kursuslokale, der passer til jer.