april 24, 2024

Sådan finder du den bedste forsikring til din Skoda

Bilforsikringer er en jungle. Forsikringsselskaberne falder hinanden over tæerne med påstande om de bedste og billigste tilbud. Men hvis du lige har erhvervet kørekortet kan det se ud som om der slet ikke findes en billig forsikring.

Så du begynder at undersøge markedet. Det første du finder ud af er, at de billige forsikringer altid er knyttet til andre forsikringer. Dvs. du får ikke den billigste bilforsikring bare ved at forsikre din bil. En billig, eller relativ billig, bilforsikring kan du kun få når du også tegner flere forsikringer i samme selskab.

Typisk er det en familieforsikring. Når du tegner en familieforsikring, åbner det døren til de billigere bilforsikringer. Ellers ikke.

Det er mere indviklet endda

Gennemskuelighed er ikke ligefrem det der præger forsikringsmarkedet. Har du en ide om hvordan dine forsikringsvilkår bliver beregnet?

Det ene er, at jo flere forsikringer i samme selskab, jo billigere bliver det. Det giver sådan set også mening. Og så alligevel ikke. Fordi det er som at blande æbler og pærer. Præmierne for en familieforsikring er forskellige alt efter postkode. Ejendomme i mere sikre områder er billigere at forsikre fordi der sker færre tyverier.

Bor du til gengæld i et område hvor kloakeringen er forældet, bliver din familie og husforsikring dyrere.  Så kommer der nemlig flere vand- og fugtskader.

Vidste du også at vilkårene for din bilforsikring afhænger bl.a. ikke kun af bilmærken og modellen, men også af farven på din bil?

Forsikringer bruger statistikker

Det lyder underligt, at dit farvevalg skulle have indflydelse på dine forsikringspræmier. Men forklaringen ligger i statistikkerne. Når forsikringsselskaber fastsætter præmierne, kigger de på alle relevante statistikker. Hvilken slags biler, hvilke modeller, bliver mest stjålet? Hvilke er involveret i flest og mindst uheld?

Og her viser det sig fx at en rød Golg GTI typisk er involveret i betydeligt flere biluheld end en sølvgrå Skoda Fabia. Generelt er forsikring af Skoda relativ billigere end mange andre bilmærker. Skoda biler er nemlig i gennemsnit involveret i færre uheld end mange andre bilmærker.

Dette fænomen kan skyldes mange faktorer. Fx fabrikantens marketingsstrategier.

Aggressive biler er dyrere at forsikre

Mange bilmærker præsenterer deres biler på en ret aggressiv måde. Hæsblæsende biljagter, endda røg og eksplosioner bliver brugt til at skabe opmærksomhed. Dette tiltrækker selvfølgelig flere unge og eventyrlystige mænd, som så køber bilerne.

Og netop disse eventyrlystige unge mænd er førende i uheld statistikkerne. De laver simpelthen flere biluheld. Og dette fører til højere præmier, både for unge mænd og for de biler de køber mest.

Forsikring af Skoda biler er relativ billigere fordi Skoda præsenterer deres biler mest som fornuftige familiebiler. Vælger du tilmed en afdæmpet farve, som sølvgrå, vil forsikringen af din Skoda blive endnu billigere.

Især i starten, hvis du er nybagt bilist, spiller alle disse detaljer en rolle for prisen på din forsikring.

Hvis du vil finde den billigste forsikring for din Skoda, kræver det både lidt research og måske nogle kompromis. En knaldrød sportsmodel er måske det du ønsker dig mest. Mens en sølvgrå familiebil vil give dig den billigste forsikring af din Skoda bil.