juni 19, 2024

Sådan får du nemt hjælp til bogholderi

Noget af det, som kommer bag på rigtig mange mennesker der vælger at starte deres egen virksomhed er, at det kræver en bogholder. Af og til kan man selv agere bogholder, men meget ofte får man dog brug for hjælp udefra. Nogle mennesker starter med selv at stå for det, hvilket kan være en god ide. Ved selv at stå for bogholderi lærer man nemlig rigtig meget værdifuldt om forretningen. Man finder ud af hvor godt det går og man finder ud af hvor man kan spare og hvor man godt kan investere. Har man mange andre ting der skal gøres vil det dog ofte være en god ide at få andre til at være bogholder for en. Nogle af de ting du kan overveje når du skal finde ud af om du har brug for en bogholder er følgende:

 

  • Har du selv tid til at stå for bogholderiet?
  • Har du en meget stor og kompleks økonomi?
  • Har du penge til at betale en bogholder
  • Har du økonomisk erfaring i forvejen?
  • Ønsker du selv at have styr på økonomien i din virksomhed

 

At sætte sig ned og svare på nogle at følgende spørgsmål vil helt automatisk gøre, at det kommer til at sige sig selv om du bør anskaffe dig en bogholder eller ej.

Her finder du en god bogholder

Det første du skal overveje når du skal finde ud af om du har brug for en bogholder er, hvorvidt du har tid. Har du rigtig meget tid kan det være en god ide selv at stå for bogholderiet. For som tidligere beskrevet kan det gøre, at du får en mere grundig forståelse for din virksomhed og økonomien heri. Det kræver dog, at du har lidt forståelse for tal. For hvis du ingen forståelse har for regnskab og lignende kommer det måske til at være en kamp for dig. Og her er det en bedre ide at bruge din energi på nye ideer og sjove påfund end økonomi. Så kan du lade andre tage sig af det, som de er bedste til.

 

Noget af det, som du for eksempel kan gøre er, at du kan finde en bogholder, som kun findes online. Ved at finde sådan en bogholder behøver du slet ikke at have reel kommunikation med vedkommende. Det betyder, at du ikke behøver at bruge tid på at tage til møder og lignende. Du vil blot få en mail eller et telefonopkald hver gang du skal foretage dig noget. Det vil sjældent være andet end nogle kvitteringer og bilag, som din bogholder beder om. Hvis blot du løbende sørger for at have styr på dette kan du bruge minimal tid på bogholderi.

En stor økonomi kræver mere bogholderi hjælp

En anden ting, som du bør overveje når du skal finde ud af om du har brug for en bogholder er hvor stor en økonomi du har. En stor økonomi kan både være stor i den forstand, at der er mange bilag og at der er mange penge. For det kan sagtens være, at man har rigtig mange småanskaffelser og småkøb uden at have så meget likviditet. Uanset hvilken type stor økonomi man har bør man finde en god bogholder.

 

For et godt bogholderi holder styr på dine penge for dig. Det er naturligvis det du ønsker dig når du finder den helt rigtige bogholder. Du ønsker også at få det tilbage i moms, som du har betalt. Det gode ved at have en revisor eller lignende er, at de ved præcis hvor meget du kan få ud af dine penge. Det gør, at du ender ud med at have endnu bedre økonomi hvis blot du sørger for at have en bogholder.