april 24, 2024

Prøv noget nyt med et retro tapet

Retro har altid været på mode. Specielt i den senmoderne alder har det altid være forbundet med en stor glæde at mindes de gode gamle dage.

Vi lever i informationsalderen hvor samfundet foregår i et hurtigere og hurtigere tempo. Der bliver større og krav til vores konstante tilstedeværelse. Social presence, influencers, og SoMe generationen er alle sammen begreber som er dukket i løbet af de sidste 10-15 år.

Så det kan skabe hjemlig hygge og afslapning med et retro tapet. For ved at have et retro tapet kan man blive mindet om den hyggelige gamle tid. For de gamle mennesker kan det skabe minder tilbage fra en simplere tid før mobiltelefonen og informationsalderen tog over.

Retrotapet gør det nemmere at genleve fortiden uden at male

Tapet og retro tapet er en nem måde at få de gamle farver og design frem igen. Skal du male på traditionelvis vil det tage lang tid idet at de gamle retro mønstre er vanskelige er lave med manuel maling idet at man skal male med flere forskellige farver og derved skal man sætte en masse tape op og rive det ned hver gang man skal skifte farve. Det tager en uforholdsvis stor mængde tid samtidig med at det er svært at få det perfekte resultat.

Retrotapet kan spare dig maleren

På grund af førnævnte udfordringer med at få den perfekte farvekombination og at lave mønstrene professionelt så er der mange som tyer til en maler når det gælder om at male som husene og lejlighederne så ud indendørs i gamle dage. Maleren kan lave det professionelt men du kan åbne det samme resultat med retrotapet, som sparer dig penge og er så simpelt at sætte op at alle, uanset øvelse kan finde ud af sætte det på væggen. Faktisk kan du  læse nedenstående lynguide til opsætning af tapet så du får det pæneste resultat:

1: Beregn dit tapetforbrug. Du skal regne det ud i baner og lægge cirka 25 centimeter til ved hvert loft og herefter finde ud af hvor mange baner du skal bruge. Husk det er en god idé at købe lidt for meget, så du har såfremt du vil bruge det et andet sted eller du vil have udført en reparation. Køb det rigtige udstyr, find det rigtige arbejdsbord. Foruden tapet får du brug for :

Tapetklister

Plast (tyndt til afdækning)

Limbørste

Tapetbørste

Tommestok eller målebånd

Stige eller stol

Skarp kniv

Kantrulle

Kulde

Sandpapir

Svampe

Vægfyld

Saks

Vaterpas

 

3: Rengør væggen og sørg for den er plan. Så er der udjævnheder skal disse udbedres inden du gør videre.

4: Planlæg hvor du vil starte og slutte. Det er en god idé inden du starter at vide hvor du slutter da det ikke altid er nemt at få mønstre til at se pæne ud når enderne mødes.

5: Mål op og påfør lim

6: Monter tapetet og vær ekstra omhyggelig med kniv/børste i og omkring hjørner.

Der findes et utal af videoer om hvorledes du får det bedste resultat men ovenstående skulle gerne give dig en god indikator af hvor få midler der skal til og hvor nemt det er at sætte et retrotapet op, som kan ændre hele udtrykket i din lejlighed eller dit hus og skabe en dejlig varm nostalgisk følelse.

Retro tapet kan være investeringen værd

Går du med salgs eller vurderingstankerkan tapet være en god måde at shinne hele ejendommen op på uden at være tusindvis af kroner. Det gør at den virker ny og indbydende og du har nemt ved at sætte et personligt præg på den uden at det bliver alt overskyggende eller dominerende.