juni 19, 2024

Nyd en herlig fredag med pizza eller nachos fra dit ynglings pizzaria

Alle elsker en dejlig varm pizza fra et godt pizzaria. Både børn og voksene er vilde med det, og derfor ender det for mange med at blive dét familien vælger en fredag aften. Efter en lang arbejdsuge med op og nedturer, og mange ekstra problemer på hjemmefronten som skal løses, da har man ikke andet end bare lyst til at slappe og få nogle andre til at komme med maden.

En hurtig søgning på internettet fortæller at der i og omkring Århus C ligger mange forskellige stedet som laver take away-mad. Et af de steder er det fortræffelige mackiespizza. Her kan man få dejlige pizzaer som har den italiensk-inspireret bund, som alle ønsker, samt et hav af fyld hvor næsten kun fantasien sætter grænser. Hvis man ikke lige er til pizza den dag, så er der også mange andre muligheder. De serverer alt indenfor traditionel grillmad, og som noget helt nyt og ekstra tilbyder de nu også nachos.

Man kan naturlgivis få nachos mange steder, især på diverse cafeer, men hvis man gerne vil sidde hjemme i sin sofa og nyde dem, så kan det være en god ide at bestille dem fra et pizzaria. Så får man leveret dem lige til døren.

Find de bedste Nachos i hele Århus

Hvis du ikke har været på en cafe i mange år, så er det ikke sikkert du ved hvad nachos er. De fleste ved det nok godt, men for de få uindviede kan det kort beskrives som chips med ost. Nachos er inspireret af den mexicanske madkultur. Man benytter chips lavet af majs, tortilla-chips, og derefter dækker man dem med ost. Man kan bruge den slags ost man gerne vil, men som regel er det cheddar, de fleste vil vælge.

Når det nu er mexicanskinspireret mad, så skal der naturligvis også være noget stærkt. Det kommer som oftest i form af salsasauce, som er hældt udover, eller syltede jalapenos som er drysset udover. Hvis man bestiller nachos fra et sted inde i Århus, så kan man selv vælge hvordan de skal være – hvilken grad af styrke chilien skal have. Med lidt eksperimenter så skulle det med tiden være muligt at finde det perfekte sted som laver de bedste nachos.

En pizza kender stort set ingen grænse

Når en dansker tager på ferie til Italien, så får han eller hun som regel et chok første gang de bestiller en pizza. De italienske pizzaer er som regel meget langt fra dem vi får i Danmark, eller i resten af verden for den sags skyld. Vores pizzaer har en meget tykkere bund, og vi er meget mere vulgære i vores brug af fyld. Mange restauranter i for eksempel Rom vil sælge deres pizzaer med meget tynde bunde og med kun en eller to slags toppen, udover tomat og ost.

Det gælder naturligvis ikke alle steder man kan få pizza i Italien. Hvis man finder en pizzabar på et gadehjørne i Rom, så har pizzaen ikke en tynd bund, men den minder mere om noget vi kunne spise i Århus. Forskellen er varianterne af toppings. De italienske pizzaer har meget fokus på friske råvare og frisk salat og svampe. Det er der efterhånden også mange steder i Danmark og centrum af Århus som er begyndt at gøre.

Vi skæver hele tiden til hinanden for at få ideer til at gøre tingene anderledes, og det gælder i særdeleshed også når det kommer til pizzabagning. Udover få ting, så kan man lave en pizza præcis som man vil. Den kender simpelthen ingen grænser.