juli 20, 2024

Med børneguitar stiger interessen for musik

Ønsker man, at ens barn skal blive interesseret i en specifik ting bør man altid præsentere barnet for dette tidligt i livet. Der kan være mange forskellige ting, som man håber, at ens barn bliver interesseret i og som forælder eller person tæt på barnet kan man gøre forskellige ting. Det bedste man kan gøre er at præsentere barnet for den ting man ønsker de skal gå op i. Det kan for eksempel være, at man ønsker, at ens barn skal blive god til at spille guitar. Så kan man give dem en børneguitar, som de kan spille på. Det er slet ikke sikkert, at barnet med det samme er interesseret i den pågældende guitar. Måske vil guitaren bare stå på værelset i lang tid før den bliver brugt. Er det tilfældet skal man ikke blive bekymret for det. For selvom et barn har en børneguitar stående i hjørnet i flere år kan interessen godt pludseligt melde sig.

Lad barnet spille på børneguitar når de vil

Er der en ting, som man ønsker, at ens barn skal gøre eller kunne er det en god ide at lægge en god taktik. For det er klart, at man som forælder har meget at skulle have sagt her. Dog bør men overveje meget grundigt hvordan man gør det. Nogle forældre begår den fejl, at pådutte deres børn til at gøre noget bestemt. Det kan være, at de siger, at barnet skal gøre noget uden at barnet har lyst. Måske giver man et barn en børneguitar og siger, at de skal starte til guitar selvom de ikke selv er så meget for idéen. Det kan gøre. At barnet slet ikke kommer til at nyde at spille på den børneguitar, som ellers kunne være så sjov at spille på.

 

Så det første man skal være opmærksom på det er, at man ikke siger til barnet, at det skal gøre noget, som de reelt ikke har så meget lyst til. I stedet bør man gøre det meget klart for barnet, at det er helt op til dem om de vil spille på et instrument, gå til en sport eller have en særlig interesse. For kun på den måde kan barnet mærke efter om det er noget for dem. En måde, hvorpå man kan præge sine børn er ved selv at have en interesse. Så ønsker man, at give sit barn en børneguitar så de kan lære at spille kan man kigge lidt indad. Man kan nemlig prøve selv at spille på guitar og så kan det være, at de bliver påvirket. For hvis man lærer at spille guitar og sidder og spiller kan det være, at barnet bliver så påvirket af det, at de også ønsker at spille.

At spille på børneguitar skal være en god oplevelse

Første gang et barn skal spille på en guitar er det vigtigt, at man sørger for, at det er en god oplevelse. For kun hvis man sørger for, at det er en god oplevelse kan man være sikker på, at barnet ikke bliver skræmt. Når børn stadig er helt små skal der meget lidt til for at præge dem. Det kan man især mærke hvis man for hurtigt beder børn om at gøre noget de ikke har lyst til. Hvis man for eksempel siger til ens barn, at det skal gå til spejder selvom det ikke ønsker det, kan det ende med at blive en dårlig oplevelse. Efterfølgende vil barnet formentligt ikke have lyst til at gå til spejder igen.

 

Læser man på sitet http://musik247.dk/boerneguitar/ kan man også se, at man bør gøre det valgfrit for børn om de har lyst til at spille på en børneguitar eller ej. En god og nem børneguitar er det bedste man kan købe til ethvert barn.