maj 23, 2024

Lad spisebordsstole afspejle hjemmet og dets udtryk

Aftensmaden og middagsbordet er et samlingspunkt for hele den danske kultur. Vi mødes over spisebordet over måltidet og på den måde indleder vi relationer og bibeholder dem. Derfor skal man ikke forklejne betydningen af et ordentligt spisebord og pæne spisebordsstole.

Spisebordsstolene spiller en større rolle en folk tænker

Der er mange forskellige ingredienser, som der skal til for at lave det vellykkedes måltid. Man kan starte med at skelne til Klosses kulinariske succeskriterier. De foreskriver at maden rent faktisk smager bedre hvis atmosfæren er hyggeligere. Maden smager ligeledes bedre hvis den ser appetitlig ud og ydermere hvis selskabet er hyggeligt. Selvfølgelig er maden biologisk set identisk uanset hvordan vi spiser den, men vores hjerne indtager den på en anden måde når vi er positive.

Derfor er det også vigtigt at den stol vi sidder på er behagelig. For når noget så langt fra køkkenet som atmosfæren kan have en betydning for smagen hvad vil det så ikke gøre/betyde hvis man ikke sidder behageligt på spisebordsstolen. Det vil ødelægge måltiden uanset om man er bevidst med det eller ej. Derfor er ordentlige spisebordsstole et must i ethvert hjem.

Køb stole som understøttet dekor og hjemmet

Spisebordsbordsstole er desværre noget som mange køber som den sidste manglende kompenent når deres spisestue skal indrettes. Men de bør tænkes ind langt før det. I og med det er stolen du sidder på, bør den tænker ind før bordet. Vælg bord ud fra hvilken stol du vælger. For det er ikke alle borde og stole, som går sammen. Her er det ikke kun forhold som design, som tænkes på. For bordene og stolene kan have forskellige højder og dermed risikerer man at sidde ubehageligt såfremt højden ikke matcher.

Køb til dig selv ikke dine gæster

Selvom mange er tilbøjelige til at please deres gæster så lad være med at tænke på dem før i sidste del af beslutningsfasen. For det er jer som familie, som skal spise ved bordet og sidde på stolene i dagligdagen. Derfor er det vigtigt at højden, bredden og siddekomforten tilpasses jer og ikke hvad jeres gæster måske syntes er behageligt at sidde på. For de kommer nogle få gange i løbet af året, hvor omvendt familien gerne skulle bruge bordet flere gange dagligt.

Vælg stole der understøtter hjemmet

Den sidste ting du skal overveje og sørge for at implementere er at stolene passer ind i det hjem og det stilsæt det skal placeres i. Her fungerer det selvsagt ikke at man sætter nogle minimalistiske futuristiske stole ind i en romantisk fransk inspireret spisesal. Så lad spisebordet indgå som en naturlig del af hjemmet som man ønsker at sidde ved. Husk også at hvis du har små børn er det en god idé at vælge stole og borde som tåler at blive brugt. For der er ikke noget værre end at købe møbler, man ikke tør bruge , for så bliver man aldrig glad for dem.

 

Kilde: https://www.spisestol.dk/