juli 20, 2024

Kør forsvarligt med din hund

Ifølge færdselsloven må du i princippet have din hund hvor du vil i din bil, så længe den ikke er til gene for føreren af bilen. Så du kan sådan set have den til at sidde på passagersædet, hvis den kan finde ud af at blive der og ikke hopper over til dig hele tiden.

Det er dog ikke det mest forsvarlige. Det er mere forsvarligt at have den på bagsædet i en sele. Den kan ikke have sele på helt på samme måde, som vi mennesker kan, men der findes seler til hunde.

Det mest forsvarlige

Det mest forsvarlige, når du har hund eller hunde med i bilen er dog at have den/dem i et bur bagi. Det skal være et bur, der er fremstillet til transport af hund og som passer til bilen. Så er sikkerheden optimal.

Det forsvarlige i at have hunden i et bur bagi har flere ben – ligesom hundene. Når din hund er i et hundebur bag i bilen, kan den ikke være til gene for dig. Du kan passe din kørsel og undgå at køre galt.

Skulle det alligevel gå galt, så giver et hundebur både beskyttelse til din hund, dig selv og alle andre mennesker, du har med i bilen. Ved en hård opbremsning kan det gå virkelig galt med en løs hund i bilen. Derfor er det så vigtigt at tænke på sikkerheden ved kørsel med hund.

Vælg det rigtige hundebur

Når du vil køre forsvarligt med din hund og have den i et transportbur, er det vigtigt, at du vælger det rigtige.

Buret skal for det første passe til bilen. Der skal være plads nok til det, men det skal også kunne spændes godt fast og sidde i spænd, så det ikke glider rundt.

Det skal dog også passe til din hund eller dine hunde. Der er hundebure i forskellige størrelser, der passer til forskellige størrelser hunde. Har du en stor hund, skal du have et stort bur. Har du to hunde, skal du have et bur med plads til to.

Køb hos en ekspert

Når du anskaffer dig et hundebur til din bil, er det en god idé at købe det et sted, hvor de ved meget om transportbure. Hvis du handler med en ekspert, kan du være mere sikker på at få dig et bur, der er godt.

Du kan gøre det nemt for dig selv og handle online. Se her for en god forhandler af billige hundebure.