maj 23, 2024

Guide til markise: Sådan finder du den rigtige

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en vellavet og solid markise. Det gør sommermånederne noget lettere at overkomme, når der er mulighed for også at kunne sætte sig i skyggen. De forebygger desuden opvarmning af huset indenfor, så der ikke bliver så svært at være. Og så tager den jo ikke så meget plads, når den ikke er slået ud.

Hvordan vælges den rigtige markise?

Det første, man bør tage stilling til, er, hvor stor den skal være. Måske har man også brug for flere. Det kan for eksempel være, hvis man gerne vil skygge for flere store vinduespartier, så de sørger for, at huset ikke varmes op inden for. I sommermåneder hvor temperaturen ikke falder meget om natten, kan det være svært at køle huset ned igen. Når det er besluttet, og der er målt op, så er det bare at finde ud af hvilken type, som man har brug for. Der er mange forskellige, og det handler om ens behov. Måske ønsker man også, at markisen kan stå imod lidt af hvert fra vind og vejr. Det kan være, at man elsker at bruge tiden uden for i let regnvejr. Her skal den have lidt at stå imod med. Er det eksempelvis til café, så skal den jo have disse egenskaber.

Ting, der er værd at huske

Netop når det kommer til vind og vejr, er der flere ting, som man skal have med in mente. Når der er styr på behovet, så kommer de små ting, der skal overvejes. Det er for eksempel at sørge for, at man vælger en god, solid markise, der er af godt materiale. Det kan betyde, at man på den lange bane sparer penge. Det gør en stor forskel, om rustfrit materiale, der holder i over 20 år, vælges frem for nogle andre materialer. Det ser desuden ikke pænt ud, når det ruster. Man skal også huske, at det kan være svært at montere markisen. Det er en tung sag, nærmest uanset hvilken størrelse den har. Man skal i hvert fald være flere folk om det. Man bør overveje at besøge https://www.gundsoe-markiser.dk/forside for at høre mere om ens muligheder. Så kommer man i gang på rette vis.

Hvad koster en markise?

Du kan finde dem fra helt ned til et par tusinde kroner og op til den anden side af 60.000 kroner. Hvorfor varierer prisen så meget? Det gør den, da der er rigtig mange faktorer, der spiller ind ved købet af en ny. Det første er størrelsen. Det har stor betydning, hvor stor den skal være for at dække ens behov. Det er også derfor, at man bør overveje, om man skal have mere end en på forskellige sider af boligen. Dernæst kommer omkostningerne i led med en eventuel montering. Er det noget, som man kan klare selv, eller er der behov for hjælp? Det koster selvfølgelig ekstra. Herefter kommer priserne i led med materiale og funktion. Der er forskel på motoriserede, automatiske markiser, og dem der skal køres manuelt ud med en stang. Materialer er også vigtige for at sikre, at den holder i lang tid, og at den kan dække de behov, som man har i led med vejr- og vindforhold.