juli 20, 2024

Guide til at undgå hårtab

Hårtab kan ske i forskellige grader. Nogen fælder måske en smule, hvor andre kan trække store løse hårtotter ud af håret. Hårtab forårsages af mange forskellige forhold. Blandt andet skiftende vejr, stress, sygdom, medicin, graviditet, vitaminmangel og alderdom. Uanset hvad årsagen er, kan du opleve nedsat selvtillid og livskvalitet, når håret bliver tyndt og falder af.

 

For at forebygge hårtab, får du tips og tricks i guiden her. Ofte er det nemlig ikke nødvendigt at få foretaget hårtransplantation. Der er nemlig en del, du selv kan gøre for at undgå at tabe håret. Hvad enten du er mand eller kvinde.

Tips og tricks mod hårtab

Der er flere hensyn, du selv kan tage i hverdagen, for at mindske risikoen for hårtab:

 

 • Vær opmærksom på ikke at vaske håret med sæbe hver gang, du er i bad. Sæbe kan slide på håret, og det er en god idé at nøjes med at bruge det hver anden gang.
 • Når du vasker håret med sæbe, så brug shampoo og hårkur, der er specielt egnet til effektivt at forebygge hårtab. Læs mere her.
 • Dub forsigtigt håret med håndklædet efter bad, frem for at gnubbe hår og hovedbund hårdt med håndklædet. Ellers risikerer du at knække hårstrå og udtørre hovedbunden.
 • Lad for så vidt muligt håret lufttørre frem for at bruge hårtørrer. Minimer også dit forbrug af glattejern og krøllejern. Varmen kan tørre hår og hovedbund ud og ødelægge hårstrå. Brug altid et varmebeskyttende produkt i dit hår før brug.
 • Undgå at binde håret op med elastik, når det stadig er vådt. Brug elastikker uden metallukning, som kan slide på håret.
 • Spis varieret og tag eventuelt kosttilskud, så du får vitaminer og næringsstoffer, som styrker dit hår.

Kosttilskud mod hårtab

Det kan være svært for mange at overkomme at spise varieret i en travl hverdag. Mange står ofte med valget mellem de samme fem retter til aftensmad. Nogen føler heller ikke, at deres viden om sund kost er specielt stor. De har ikke tid og overskud til at sætte sig ind i junglen af kostråd. Til de personer kunne kosttilskud være et godt supplement i dagligdagen.

 

Med det rette kosttilskud er du sikker på at få de anbefalede vitaminer og mineraler. Kosttilskud kan være med til at styrke hårvæksten og gøre håret sundere, stærkere og mere glansfuldt. Samtidig mindskes risikoen for, at dit hår bliver tyndere, knækker og falder af.

 

Når du skal købe kosttilskud, er der nogle næringsstoffer, som er gode at have in mente:

 

 • C-vitamin producerer kollagen, der er byggesten for dit hår.
 • Biotin producerer glukose, som gør hårvæksten hurtigere.
 • Jern gør håret sundere, mere glansfuldt og mindre tørt at se på.
 • E-vitamin og A-vitamin producerer olier, så hovedbunden ikke tørrer ud.
 • Magnesium giver sund og stærk hårvækst.
 • Zink modvirker skrøbeligt hår uden glans.
 • Niacin hjælper mod, at håret knækkes.

 

Gør dit hår den tjeneste at investere i kosttilskud, der indeholder ovenstående nærringsstoffer. Dit hår vil ikke blot vokse sig længere og stærkere, men også smukkere og mere glansfuldt. Hvis du ikke bryder dig om at sluge kapsler dagligt, findes der også flydende tilskud til kosten. Du kan også kaste dig ud i nye spisevaner og forsøge at få nærringsstofferne dækket ind på den vis.

 

Find det rette tilskud til kosten ved at spørge din lokale apoteker til råds. Du kan også få information om de enkelte tilskud via internettet. Søg efter kosttilskud, der styrker håret i søgemaskinen på din computer.

 

God fornøjelse!