juni 19, 2024

Fliserens får dine fliser til at se ud som nye

Er din terrasse begyndt at se lidt trist ud? Mangler dine fliser i haven et friskt makeover? Den hyppigste grund til grimme fliser er ofte vækster som alger og ukrudt, som stikker op mellem fliserne. Fliserne kan også få store grå og hvidlige plamager af lav, som kaldes flisepest. 

Det ser ikke særlig skønt ud, men heldigvis behøver du ikke rive fliserne op, for at gøre din have præsentabel igen. En grundig omgang fliserens kan nemlig få dine fliser til at se splinternye ud igen. 

Sådan renser du dine fliser

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken vækst du har med at gøre. Du kan tydelig se forskel på alger og flisepest, da alger har den genkendelige grønne farve, hvorimod flisepest er grå/hvid. Hvis det er alger du har med at gøre, så kan du forholdsvis nemt fjerne dem. Det kan du for eksempel gøre med en grov skuresvamp og en omgang algerens. 

Hvis du derimod har med flisepest at gøre, så skal der en del mere til. Oftest behøver du professionel hjælp til effektivt at komme af med flisepest, uden at du kommer til at ødelægge dine fliser. 

Professionel haveservice i Århus renser dine fliser

Hvis du gerne vil gøre dine fliser skinnende rene igen, så anbefaler vi at du får foretaget en professionel omgang fliserens. Fliserens med professionelt udstyr fra Haveservice i Århus og resten af Danmark, kan hjælpe dig med at komme selv de mest genstridige pletter til livs. 

For at komme af med flisepest skal du nemlig bruge professionelle fliserense maskiner, hvilket de færreste har stående ude i haveskuret. En fliserense maskine udfører et effektivt og skånsomt job, som efterlader dine fliser flotte og rene ude at beskadige dem. 

Belægningsrens og imprægnering 

For at sikre dig, at dine fliser holder deres flotte form, så kan du med fordel få foretaget en omgang belægningsrens. Belægningsrens er med til at nedbryde de genstridige planterester, som man ikke kan slippe af med. 

Efter rensningen er det en god ide at give fliserne en omgang imprægnering, så de er beskyttet mod flisepest og alger i fremtiden. Imprægnering mindsker vækstbetingelser på fliserne, som gør at planter og organismer ikke trives på flisens overflade. 

Når du får en professionel omgang fliserens så følger disse efterbehandlinger også med, så du ikke skal bekymre dig om at bekæmpe flisepest og alger få uger efter din flisebehandling.