juli 20, 2024

Find din næste lamineringsmaskine ved Greenaa

Der er mange funktioner for en lamineringsmaskine. Hvis du gerne vil beskytte dine dokumenter, så er en lamineringsmaskine et must. Her kan du læse mere om, hvordan du finder den rette lamineringsmaskine.

Hvad skal du have fokus på, når du skal vælge lamineringsmaskine?

Der er stor forskel på, hvordan lamineringsmaskiner fungerer, og hvad de skal bruge til at laminere. Der findes et stort marked indenfor lamineringsmaskiner. Det betyder, at du har mulighed for at finde den maskine, som passer bedst til dit arbejde. Effektive og holdbare lamineringsmaskiner kan gøre en kæmpe forskel hos mange kontormiljøer. 

Hvilke typer lamineringsmaskiner findes der?

Lamineringsmaskiner opdeles i to kategorier; varmelaminering og koldlaminering. Ved varmelaminering bruger maskinen varme til at smelte plastlommen sammen. Den metode giver en tæt lukning, som er perfekt til generel brug. En ulempe ved varmelaminering er dog, at du skal vente på, at maskinen varmer op, hver gang du tager den i brug. Det kan være frustrerende i et kontormiljø, hvor maskinen bruges meget. Den anden type af lamineringsmaskine er koldlaminering. I stedet for at bruge varme til at lukke plastlommerne, bruger maskinen tryk, som presser plastikket sammen. Her behøver du ikke at vente på, at maskinen varmer op. Fordi der ikke bruges varme, kan denne type maskine bruges på varmefølsomme dokumenter. Det kan blandt andet være ældre blækdokumenter, som man gerne vil beskytte til arkiver.

Hvor meget strøm bruger en lamineringsmaskine?

Hvis du leder efter en lamineringsmaskine, som skal bruges til et kontormiljø, så kan det betale sig at vælge en model, som ikke bruger så meget strøm. Hvis maskinen bruges meget i det daglige arbejde, kan det mærkes på elregningen, hvis den bruger mere strøm end andre modeller.

Hvilke plastlommer bruger maskinen?

Der er forskel på, om en maskine kan bruge flere forskellige typer af plastlommer, eller om den kun kan bruge en bestemt model. Hvis du regner med at bruge din lamineringsmaskine meget, så kan det være en kæmpe fordel, at det er nemt at skaffe flere plastlommer. Derudover er det også vigtigt, hvor store dokumenter maskinen kan klare. Hvis du har brug for at laminere forskellige størrelser af dokumenter, er det rart at kunne bruge den samme lamineringsmaskine.