juli 20, 2024

Få den bedste børnefødselsdag!

Hvis du har prøvet at arrangerer en børnefødselsdag før, så ved du at det kan være meget mere tidskrævende, end man lige går og regner med. Her i denne artikel vil vi forsøge at give dig et par gode råd, tips og tricks til nogle sjove lege, som man kan lege udenfor, som er med til at gøre børnefesten lidt sjovere. Du kan også få rigtig professionel hjælp, hvis du gerne vil have en ekstra fed børnefest, eller ikke selv har tid til at arrangere det hele. Du kan finde hjælp til fødselsdage og lignende på denne side: https://bornefest.dk/.

Der er naturligvis lidt forskel på de lege, som man kan lege, alt efter vejret.

Sommerlege

  • Tagfat. Det er en klassiker, som alle børn kender og elsker. Der findes et hav af variationer, som børnene selv kan vælge imellem, men den klassiske er jo den, hvor der er en der skal ‘fange’ eller ‘tagge’ de andre, og derved give den videre.
  • Skattejagt. Skattejagt for børn er ALTID et hit, og især hvis der er blevet lagt lidt kræfter i legen i forvejen. Deltagerne i en skattejagt skal finde frem til forskellige poster, ledetråde og løse forskellige former for gåder eller udfordringer. Det er en tidsløs leg, som egentlig ikke har noget rigtig loft på alder, da unge og sågar voksne også finder en vellavet skattejagt fantastisk.
  • Boldspil. Der findes et hav af forskellige boldspil, som børn elsker. Det er ofte forskelligt hvilket spil som lige hitter ved de forskellige børn og deres omgangskreds, men som forældre ved du helt sikkert hvilket spil, som de bare elsker. Det kan være alt lige fra fodbold, rundbold og håndbold. Det kan godt være et problem at få plads til det hele, hvis man holder det hjemme i sin egen have, så sørg for at der er plads nok.
  • Frisbee. Der findes mange sjove lege, som man kan lave med frisbees, som fx frisbee-golf. Det fungerer på samme med som normal golf, blot hvor man kaster med en frisbee istedet for, hvilket er noget mere børnevenligt.
  • Torvtrækning. Dette var legen over dem alle i vores skole. Vi legede torvtrækning til alle fødselsdage og idrætsdage, og det blev aldrig kedeligt. Det vigtigste her er dog at man får lavet nogle rimelige hold, ellers er det slet ikke sjovt.

Vinterlege

  • Sneboldkamp. Selvom sneboldkampe ofte er forbundet med vilde børn, der nærmest slås med hinanden, så kan man sagtens lave en sneboldkamp, som fungerer lige som stikbold. Man kan selv finde på sine regler, eller blot benytte sig af ganske normalt stikbold regler, bare med snebolde istedet for rigtige bolde.
  • Snemand-konkurrence. Hvis der er nok sne, så kan det være rigtig sjovt at lave en konkurrence i hold, hvor man konkurrerer om, hvem der kan lave den bedste snemand.

Her har du en håndfuld gode idéer, som du kan indarbejde i din næste børnefest. Du kan også finde meget mere information på nettet, eller her på siden, hvis du stadig ikke er helt sikker.

God fest!